„Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ“

10. ročník konference „Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ“oslovila na dvě stovky odborníků veřejného stravování odborná záštita: Česká asociace sester, Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR Jubilejní desátý ročník konference zabývající se problematikou veřejného stravování přivítal v Clarion Congress Hotelu Prague na dvě stovky účastníků z řad vedoucích stravovacích provozů zdravotnických zařízení, vězeňské služby, hotelů, domovů pro seniory, školních jídelen a dalších provozoven, nutriční terapeuty, ale také ty, kteří se touto problematikou profesionálně zabývají. Konferencí jako již tradičně provázeli prim. MUDr. Vilma Benešová z pražské Fakultní nemocnice v Motole a Miloš Žáček, jednatel HASAP Consulting, s.r.o. Zvláště uplynulý a nadcházející rok byl v této oblasti plný změn, ať už se jedná o problematiku označování alergenů nebo o změnu působnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Proto byl pestrý program konference plný informací o nových předpisech a legislativě i ukázkou praktických příkladů a zkušeností z velkokapacitních gastronomických provozů. Působností SZPI se zabývala hned první přednáška Ing. Kateřiny Pavelkové (Odbor kontroly, laboratoří a certifikace Ústřední inspektorát SZPI), která seznámila účastníky s aktuální legislativou ČR a EU z pohledu praxe SZPI. Mgr. Petra Vašíčková PhD. (Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i. v Brně) upozornila, proč a jak sledovat mikrobiální a virovou kontaminaci potravin a snížit tak riziko výskytu alimentárních onemocnění. Společnost Aramark s.r.o. pak prostřednictvím řečníků Daniely Hrdličkové, DiS. (regionální manažerka závodních restaurací TPCA Kolín) a Ing. Jiřího Kršeka (regionální ředitel pro Moravu) představila na názorných příkladech, jakou odpovědnost a vliv mají náklady spojené s udržením HACCP a dodržováním SHVP na kvalitu a bezpečnost v segmentu hromadného stravování (u společnosti Aramark jde o 80.000 pokrmů denně!). Po tradičně skvělém pracovním obědě, který byl současně ukázkou umu kuchařů v Clarion Congress Hotelu Prague, nabitý program pokračoval. Na alergeny v potravinách upozornila RNDr. Hana Bulawová (Státní veterinární ústav v Jihlavě) zejména v souvislosti se snižující se odolností naší populace. Zvláště cenné byly ukázky, jak jednotlivé alergeny působí na zdraví člověka, na jaké druhy surovin a potravin se nejvíce zaměřit. Jak již je tradicí, závěr úspěšné konference patřil Ing. Richardu Dobešovi (Krauthammer Czech Republic s.r.o.) a jeho přednášce o motivaci a řízení lidských zdrojů, jež jsou pro segment hromadného stravování rozhodujícím faktorem bezpečnosti i úspěchu. Slova se na závěr konference ujal Miloš Žáček (HASAP Consulting, s.r.o.) a zhodnotil právě končící akci. V průběhu konference se mohli všichni seznámit i s nabídkou vystavujících dodavatelů. V prezentacích a ochutnávkách se účastníci měli možnost seznámit s novinkami na gastronomickém trhu. K dobré pohodě přispěl i vynikající catering a skvělá organizace Clarion Congress Hotelu Prague. Jako čestné hosty konference přivítala prezidenta AKC ČR pana Miroslava Kubce, zástupce SZPI, Hygienických stanic, zástupce CPI Hotels, s.r.o. a další Konference se konala díky podpoře: – hlavních partnerů konference: CPI Hotels, a.s., Vitana, a.s., Jiva Jirák, spol. s r.o. – dalších partnerů konference: ARAMARK s.r.o., Electrolux, s.r.o., GAMA HOLDING Praha, a.s., HIDRIA CZ s.r.o., Abasto, s.r.o., AG FOODS Group a.s., Pekařství Jan Mervart – mediálního partnera: T&M Creative.s.r.o. HASAP Consulting, s.r.o. Vranská 620/18, 142 00 Praha 4 – Kamýk Tel.: + 420 261 220 532 E-mail: hasap@hasap.cz www.hasap.cz Za pořadatele: agentura T&M CREATIVE, s.r.o. www.tmcreative.cz

Aneta Kulhánková – ČESKÁ PROSPERITA

Označeno pod: ,

Back to top