ZLATÁ PRAHA MÁ NOVÉHO ŠÉFKUCHAŘE

ZLATÁ PRAHA MÁ NOVÉHO ŠÉFKUCHAŘE
Šéfem kuchyně panoramatické restaurace hotelu InterContinental Prague je od ledna Pavel Buchwaldek. Mladý ambiciózní kuchař přišel z pražského Alcronu, jedné ze dvou pražských restaurací ověnčených michelinskou hvězdou. Držitel titulu Moravský kuchař junior 2012 má za sebou řadu zahraničních zkušeností. V londýnské restauraci The Berkeley pracoval pod vedením legendárního majitele tří michelinských hvězd Pierra Koffmanna. Cílem nového šéfkuchaře je získat toto nejprestižnější gastronomické ocenění pro Zlatou Prahu, protože by jí podle jeho slov moc slušelo. Tým kuchařů už intenzivně pracuje na novém menu. Z toho budou moci návštěvníci restaurace vybírat od března. „Nabídku jídel podstatně zjednodušíme. Výběr bude založen na české a francouzské kuchyni. Chceme se soustředit především na poctivý základ a na využití kvalitních lokálních surovin,“ slibuje šéfkuchař. Do konce roku by rád na recenzních stránkách Tripadvisoru viděl Zlatou Prahu v TOP 30 nejlepších restaurací v Praze. Jednou z šéfkuchařových specialit je losos s křenovou omáčkou, koprovým olejem a okurkou. Jak tento lahodný pokrm v jeho rukou vzniká, mohou gurmáni zhlédnout v jednom z videí, které ve spolupráci s InterContinentalem připravil. Do konce února jej pak budou moci také ochutnat v restauraci Zlatá Praha v rámci gastronomického Grand restaurant festivalu. Buchwaldek svou kariéru odstartoval už v patnácti letech v havířovské restauraci Remi. Praktické zkušenosti během studií dále nabíral v ostravském Imperialu. Po dokončení střední školy zamířil do Anglie. Jeho první zastávkou byl hotel Hilton Dartford Bridge. Přes rok vařil v Koffmannově The Berkeley. Během tohoto působení dostal příležitost stát se součástí týmu jednoho z nejlepších kuchařů na světě Reného Redzepiho, jehož kodaňská restaurace Noma byla v rámci letní olympiády 2012 v Londýně přestěhována do britské metropole. Restaurace Zlatá Praha se nachází v devátém patře hotelu InterContinental Prague v Pařížské ulici. V roce 2012 se stala restaurací roku v soutěži Czech Gastronomy Awards. Kromě panoramatického výhledu na střechy města nabízí specifickou atmosféru a servis na velmi vysoké úrovni. K restauraci patří také letní terasa. Na postu Executive Chef stojí Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR a kontinentální ředitel Světové asociace kuchařských spolků (WACS) pro centrální Evropu. Hotel loni oslavil čtyřicáté výročí od otevření. Kontakt: Jana Halešová InterContinental Prague www.intercontinental.com/prague, www.icprague.com, www.zlatapraharestaurant.cz, www.icfitness.cz YouTube odkazy: Informace o hotelu InterContinental Prague » Restaurace Zlatá Praha
|
![]() |
![]() |
![]() |